Navještenje

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije

Župnik

Vlč. Norbert Ivan Koprivec rođen je 20. lipnja 1966. u Calwu, Njemačka kao prvo od troje djece u obitelji. Od malena je živio u Međimurju, župa Selnica te tamo završio osnovnu školu. U župi je redovito ministrirao. Nakon završene osnovne škole upisuje Srednju vjersku školu, današnju gimnaziju, u Vipavi, Slovenija te tamošnje sjemenište, a zatim i Katoličko bogoslovni fakultet u Zagrebu. 

Nakon završenog studija 1992. godine biva zaređen za đakona te kao takav služi u župi Blažene Djevice Marije od 7 Žalosti u Velikom Trgovišću. Za svećenika je zaređen 27. lipnja 1993. godine u zagrebačkoj katedrali po rukama blagopokojnog kardinala Franje Kuharića. Mladu misu služio je u rodnoj župi Sv. Marka u Selnici 11. srpnja 1993.

Kao mladomisniku dodijeljuje mu se mjesto župnog vikara u župama Utrina, Zapruđe i Središće gdje ostaje do 1998. godine. Zatim se premješta u župu Sv. Ane u Križevcima na godinu dana. U razdoblju od 1999. do 2003. je upravitelj župe Sv. Petra u Svetom Petru Orehovcu, a od 2003. do 2013. župnik župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu.

U kolovozu 2013. godine imenovan je župnikom naše župe Navještenja Blažene Djevice Marije.