Navještenje

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije

Duhovno – rekreativni izlet mladih

U petak i subotu, 20. i 21. travnja, mladi iz naše župe otišli su na kratki duhovno-rekreativni izlet u Carevdar, Križevce i okolicu uz pratnju župnog vikara vlč. Antonija Kovačića.

Putovanje je započelo molitvom u pastoralnom centru „Nazaret“ te se krenulo u Carevdar gdje ih je dočekao župnik vlč. Dominik Jaić. Nakon kratkog druženja i upoznavanja sa poviješću župne crkve sv. Barbare, mladi su se okupili na misnom slavlju. Dan se nastavio polaskom u Križevce, gdje su mladi razgledali konkatedralu sv. Križa te župnu crkvu svete Ane u pratnji tamošnjeg župnika preč. Stjepana Sovičaka. Osim rimokatoličkih crkava, mladi su posjetili i grkokatoličku katedralu Presvete Trojice i prostor njihovog ordinarijata te uvidjeli sličnosti i razlike u našim obredima. Pri povratku u Carevdar, vlč. Antonio je održao duhovni nagovor o silasku Duha Svetoga na Majku Božju. Nakon večernjeg druženja i igara, izmolili su Povečerje i prvom danu izleta došao je kraj.

Subota je započeta jutarnjom molitvom časoslova te doručkom nakon čega su se mladi zaputili na Kalnik gdje su im se pridružili mladi iz Samobora te su zajedno planinarili do vrha Vranilac. Kod crkve sv. Brcka dočekao ih je župnik vlč. Zlatko Lepčić, a tamo se i održala sveta Misa. Ručak i odmor pripremili su im župljani Župe sv. Petra Orehovec u Stražincu. Nakon obilaska crkve sv. Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu uz pratnju tamošnjeg župnika vlč. Krunoslava Detića, mladi su odslušali nastavak duhovnog nagovora vlč. Antonija o silasku Duhova nad apostole. 

Uz molitvu krunice, mladi su se vratili u Veliku Goricu radosni i s osjećajem zajedništva.

Sara Banić, župni animator