Navještenje

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije

Zaručnički tečaj

Što je zaručnički tečaj?

Zaručnički tečaj je priprava na crkveni brak kroz različita predavanja. Zaručnički tečaj je prije svega namijenjen onima koji su članovi Crkve, dakle vjernici. Mnogi stručni volonteri ulažu svoje vrijeme, znanje i ljubav kako bi pomogli ljudima koji započinju zajednički život. Stoga u toj pripravi sudjeluju stručnjaci koji o bračnoj i obiteljskoj tematici govore u ime Crkve, u skladu s crkvenim naukom i na temelju svojeg osobnog kršćanskog, vjerničkog iskustva. Crkva je jedina institucija u hrvatskom društvu koja sustavno priprema ljude za brak i zajednički život.

Kako se odvija zaručnički tečaj?

Zaručnike se poučava kroz pet susreta, u večernjim satima o teološkim, antropološkim, psihološkim, pedagoškim, pravnim i medicinskim temama i pitanjima vezanima uz brak i obitelj. Tečajeve vode stručnjaci iz ovih područja (svećenik, psiholog, liječnik). O ljepoti i izazovima katoličkog bračnog života svjedoči bračni par.

Kada i kako se prijaviti?

Poželjno je sudjelovati na zaručničkom tečaju barem 2 mjeseca prije vjenčanja. Za sudjelovanje na zaručničkom tečaju u našoj župi možete se prijaviti u radno vrijeme župnog ureda telefonom ili osobnim dolaskom u župni ured Navještenja BDM u Velikoj Gorici.

Termini zaručničkih tečajeva u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici

  • 03. – 07. veljače 2020.
  • 30. ožujka – 03. travnja 2020.
  • 15. – 19. lipnja 2020.
  • 14. – 18. rujna 2020.

Zaručnički tečaj se održava u dvorani „Nazaret“, a traje od ponedjeljka do petka, s početkom u 20:15.