Navještenje

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije

Župni vikar

Vlč. Antonio Kovačić

Vlč. Antonio Kovačić rođen je 23. siječnja 1991. Rodom je iz Kotor Varoša iz Župe Rođenja BDM, no stjecajem ratnih okolnosti 1992. godine sele u Zagreb. U Zagrebu je živio na području Dubrave jedno kratko vrijeme, a potom se sa obitelji seli u Špansko u Župu Blažene Djevice Marije Žalosne, a nakon 16. godine života seli s obitelji u Župu sv. Barbare, djevice i mučenice u Vrapču. Završivši osnovnu školu, upisuje Međubiskupijsko sjemenište na Šalati, a nakon završetka 3. godine napušta formaciju. Potom upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet na Odsjeku za matematiku te završava preddiplomski studij Matematika te diplomski studij Računarstvo i matematika, istraživački smjer. Nakon završenog studija, zapošljava se u Ericsson Nikola Tesla d.d. gdje radi godinu i pol dana. Nakon dugotrajnog razlučivanja o svećeničkom pozivu, upisuje Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te Katolički bogoslovni fakultet.

Zaređen je za đakona 9. listopada 2021. godine, a za svećenika 28. svibnja 2022. godine. Za mladomisničko geslo je izabrao Iv 15,13: „Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.“

Đakonski praktikum je vršio u Uredu zagrebačkog nadbiskupa i u Župi sv. Anastazije u Samoboru. Nakon svećeničkog ređenja postavljen je na službu župnog vikara u Župi Navještenja B.D.M. u Velikoj Gorici.

Hobiji su mu planinarenje, čitanje i zborsko pjevanje.