Navještenje

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije

Oratorij u “Nazaretu”

U župnom Pastoralnom centru „Nazaret“ u subotu 12. ožujka 2022. održan je oratorij za djecu od 4. do 7. razreda. Na oratoriju je sudjelovalo 35 djece, među kojima su bila i djeca iz Doma svetog Josipa u Hrvatskom Leskovcu kojeg vode sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusovog. 

Tema oratorija bila su djela milosrđa. Župni animatori su s djecom razmatrali evanđelje o milosrdnom Samaritancu i kroz interaktivne zadatke učili tjelesna djela milosrđa. Djeca su podijelila svoja iskustva u činjenju djela milosrđa i imala priliku razgovarati s animatorima i ostalom djecom kako u ovoj korizmi možemo na konkretan način činiti milosrđe.

Oratorij je uvijek odgojnog i zabavnog karaktera, tako i na ovom oratoriju zabave nije nedostajalo. U velikom „Čovječe ne ljuti se“ žuta ekipa je pokazala kako najbrže može dovesti svoje igrače u kućicu i najbolje čuvati svoje igrače od drugih ekipa.

Župnik Norbert, koji je oratorij započeo uvodnom molitvom, na kraju oratorija je blagoslovio hranu i piće te zahvalio Gospodinu na zajedništvu.

Sljedeći oratorij u našoj župi bit će najavljen na župnim obavijestima i na internetskoj stranici, a održat će se u svibnju.