Navještenje

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije

Psihološko savjetovanje

Dragi župljani,

u župi Navještenja BDM možete potražiti pomoć i podršku putem psihološkog savjetovanja.

Što je savjetovanje? U svakodnevnom životu većina ljudi je izložena određenim poteškoćama: poteškoće u odnosima (s djecom, roditeljima, kolegama, supružnikom), na poslu, u školi, u obitelji, brigama, strahovima, stresu, nedoumicama oko donošenja važnih odluka (poput izbora škole, zanimanja, promjene posla…), gubicima i tugovanju (gubitak posla, bliske osobe, prekid veze…). Sve je to sastavi dio života, ali ponekad ne znamo kako se s time nositi, kako razriješiti određenu poteškoću i kako dalje. Ukoliko se nađete u takvoj situaciji, pomoć i podršku možete potražiti putem savjetovanja u župi. Bitno je znati da se psihološko savjetovanje ne odnosi na (laičko) davanje savjeta, već na suradnju osobe koja traži pomoć sa savjetovateljem i zajedničkiaktivni rad na problemu.

Tko su korisnici savjetovanje? Savjetovanje je primjenjivo kod svake životne dobi i različite problematike.

Kako, kada i gdje se provodi? Savjetovanje se provodi individualno. Termini su prema dogovoru, jedan ili više susreta, ovisno o potrebi, a odvija se u pastoralnom centru Nazaret. Usluge savjetovanja u župi u potpunosti su besplatne, a u radu je osigurana profesionalna diskrecija.

Tko provodi savjetovanje? Savjetovanje provodi naša župljanka, prof. psihologije Ana Marija Vekić. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno završava poslijediplomski specijalistički studij “Psihološko savjetovanje”. Dosadašnje radno iskustvo stekla je u sustavu predškolskog odgoja i naobrazbe, socijalnoj skrbi i školstvu te volontirajući u institucijama koje se bave djecom, mladima i obiteljima. Trenutno predaje psihologiju u privatnoj gimnaziji te provodi psihološko savjetovanje u KBC “Sestre milosrdnice”.

Za savjetovanje se možete javiti na broj telefona 098 950 6848 ili putem e-maila savjetovanje-nbdm@hotmail.com .